Lasagne
En smakrik lasagne som är god både till vardag och fest. Njut tillsammans med familj och vänner! Använd vegofärs om du önskar ett helvegetariskt alternativ.
INGREDIENSER
- 400 g vegofärs eller nötfärs
- 2 gula lökar, ca 150 g
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 1 stjälkselleri
- 4 msk olivolja
- 0,5 dl tomatpuré
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 msk färsk hackad timjan eller 1 tsk torkad
- 400 g passerade tomater
- 2 dl vatten
- salt och svartpeppar
Sås:
- 7,5 dl Cooking Oat
- 0,75 dl majsstärkelse
- salt och peppar
- 9 lasagneplattor, färska
- 1 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Sätt ugnen på 200°C.
STEG 2
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och mixa eller riv morot och selleri. Stek färs och lök i olja i en stor stekpanna. Rör ner grönsaker, tomatpuré och kryddor. Fortsätt steka ytterligare 5 min. Rör ner passerade tomater och vatten. Låt koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
STEG 3
Vispa ihop majsstärkelse och 1 dl Cooking Oat i en kastrull. Tillsätt resten av Cooking Oat och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
STEG 4
Varva såserna med lasagneplattor i en oljad ugnssäker form. Sista lagret vitsås. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.