Om oss

Vår stora kärlek till mat och äkta råvaror ligger till grund för Farmers & Chefs. Ambitionen är att sprida matglädje och inspiration från växtriket. Så att du kan laga lite mer klimatsmart, en måltid i taget. Våga testa, du kommer inte att bli besviken!

VÅR MISSION

I vårt kök puttrar det och sjuder av matglädje. Vi vill göra det enkelt att kunna välja växtbaserad mat som smakar riktigt gott och samtidigt är bättre för klimatet och hälsan. Vi strävar efter ett lägre klimatavtryck och att samtidigt använda färre tillsatser än andra liknande produkter på marknaden. Naturligt är godast!

blandade ingredienser på en skärbräda

VÅRA KOCKAR

Bakom Farmers & Chefs hittar du riktiga kockar som drivs av ambitionen att få fler att upptäcka mer växtbaserade ingredienser och rätter. De har provlagat, testat och smakat, om och om igen, för att hitta den perfekta smaken.

”Med Farmers & Chefs har vi utvecklat växtbaserade matlagningsprodukter som jag är stolt över att servera, med kvaliteter som överträffar det som finns på marknaden idag” 

– Niklas Ekstedt, medgrundare Farmers & Chefs

VÅRA LANTBRUKARE

Våra matlagningsprodukter är framtagna för att användas med råvaror från nordiska bönder till att göra spännande och smakrika rätter. Våra växtbaserade mejeriprodukter framställs av havre med hög kvalitét och god smak, odlad och skördad av noggrant utvalda lantbrukare. Närheten till lantbrukarna är viktig för oss. Det möjliggör ett samarbete där vi kan utvecklas och tillsammans sträva för att ta ett steg i taget mot mer hållbara produkter och hållbar framställning.

HÅLLBARHET

Hållbarhet är viktigt för oss på Farmers & Chefs. Vår ambition är att erbjuda växtbaserade produkter som är bra för dig och din hälsa, med så lite negativ inverkan på klimatet som möjligt. 

Vi arbetar framför allt med hållbarhet inom tre områden.

KLIMAT, HÄLSA & UTVECKLING

KLIMAT 

Vi vill hjälpa dig att värna om klimatet. Växtbaserade livsmedel bidrar till lägre klimatpåverkan än animaliska vilket ger fördelar som: Lägre CO2 utsläpp, mindre markanvändning samt mindre vattenanvändning. 

För klimatets skull har vi även en ambition att alltid välja lokalt producerade råvaror och återvinningsbara förpackningar där det är möjligt. 

Hållbarhet hos Farmers & Chefs
Korta ingredienslistor hos Farmers & Chefs

HÄLSA

Utöver att värna om klimatet bryr vi oss också om dig och din hälsa. Därför försöker vi hålla våra produkter så hälsosamma som möjligt med färre tillsatser. Många tycker det är svårt att äta hälsosamt, därför hjälper vi till med gröna recept för att göra det enklare att välja rätt!

  • Få tillsatser
  • Gröna recept

UTVECKLING OCH LÅNGSIKTIGHET 

Hållbarhet är en komplex och bred fråga och vi strävar efter att hela tiden förbättra oss. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra processer, hitta nya smarta material och nya lokala ingredienser med mera. Allt för att finna vägar att minska vår klimatpåverkan och utveckla våra produkter.

Vad tycker du?

Vår ambition är att erbjuda växtbaserade produkter som är bra för dig, planeten och dessutom smakar riktigt gott. 

För att nå dit krävs mycket arbete och vi tror på att arbeta långsiktigt och ständigt förbättra oss under vägen. 

Har du några idéer eller förslag på hur vi kan förbättra oss – hör gärna av dig här. 

VAR FINNS VI?

HITTA OSS