1.5 tim
Medel
4 port

Lasagne

En smakrik lasagne som är god både till vardag och fest. Njut tillsammans med familj och vänner! Använd vegofärs om du önskar ett helvegetariskt alternativ.

INGREDIENSER

  • 400 g vegofärs eller nötfärs
  • 2 gula lökar, ca 150 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk färsk hackad timjan eller 1 tsk torkad
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 7,5 dl Cooking Oat
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 9 lasagneplattor, färska
  • 1 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Sätt ugnen på 200°C.

 

STEG 2

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och mixa eller riv morot och selleri. Stek färs och lök i olja i en stor stekpanna. Rör ner grönsaker, tomatpuré och kryddor. Fortsätt steka ytterligare 5 min. Rör ner passerade tomater och vatten. Låt koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

STEG 3

Vispa ihop majsstärkelse och 1 dl Cooking Oat i en kastrull. Tillsätt resten av Cooking Oat och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

STEG 4

Varva såserna med lasagneplattor i en oljad ugnssäker form. Sista lagret vitsås. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS