- 700 g jordärtskockor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olja
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 5 dl Cooking Oat
- 2 msk konc grönsaksfond
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- salt och svartpeppar
Till servering:
- 2 dl rostade solroskärnor
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och skiva jordärtskockorna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs jordärtskockor, lök och vitlök i olja på medelvärme i en kastrull, ca 5 min.
STEG 2
Slå på vin, vatten, Cooking Oat och kycklingfond. Låt koka på medelvärme under lock tills jordärtskockorna är mjuka.
STEG 3
Mixa soppan slät och smaka av med salt, svartpeppar och citron. Garnera med rostade solroskärnor, persilja och olivolja vid servering.