40 minuter
Medel
4 portioner

Färsgryta med kikärtor

En härlig färsgryta gjord med kikärtor, smaksatt med Farmers & Chefs krämiga Cooking Fraiche Paprika & Chili. Perfekt middag en kylig kväll!

INGREDIENSER

  • 300 g vegofärs
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk chilipulver
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kikärter
  • 2 dl Cooking Fraiche Paprika & Chili
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i 

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Ansa och skär purjolöken i bitar. Stek i olja tillsammans med vitlök och färs, ca 5 min.

STEG 2

Rör ner fond, chilipulver, tomater och vatten. Koka upp och låt koka 3 – 5 min.

STEG 3

Tillsätt kikärtor och Cooking Fraiche och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.

 Serveras förslagsvis med sallad och havreris. Smaklig måltid!

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS