Cauliflower Wings
Dessa cauliflower wings är lätta att laga och ännu lättare att avnjuta! Ät dem som ett snack, ett gott tillbehör eller exempelvis som tacos. Smaklig måltid!
INGREDIENSER
-
1 påse Cauliflower Wings mjölblandning
- 400 g blomkål
- Olja, för stekning
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Häll mjölblandningen i en skål tillsammans med exakt 1,25 dl vatten och vispa till en smet.
STEG 2
Bryt blomkål i ca 3 cm stora buketter och häll ner hälften i smeten så de är helt täckta.
STEG 3
Sätt en bred panna på medelhög värme och täck hela botten med 1 cm olja.
STEG 4
När oljan är varm, ca 170°C, lyft upp vingarna med en gaffel, låt droppa av och lägg dem jämnt fördelade i pannan. Fritera och vänd runt på alla sidor tills de är gyllenbruna (ca 7-8 min).
STEG 5
Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper. Repetera med resten av blomkålen.
STEG 6
Servera med sallad och het sås.
Tips: Du kan antingen fritera blomkålen i en kastrull med olja eller lättfritera dem i en bredare panna. /Niklas Ekstedt, kock & medgrundare