30 min
Lätt
4 port

Cauliflower Wings

Dessa cauliflower wings är lätta att laga och ännu lättare att avnjuta! Ät dem som ett snack, ett gott tillbehör eller exempelvis som tacos. Smaklig måltid!

INGREDIENSER

  • 1 påse Cauliflower Wings mjölblandning

  • 400 g blomkål
  • Olja, för stekning

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Häll mjölblandningen i en skål tillsammans med exakt 1,25 dl vatten och vispa till en smet.

STEG 2

Bryt blomkål i ca 3 cm stora buketter och häll ner hälften i smeten så de är helt täckta.

STEG 3

Sätt en bred panna på medelhög värme och täck hela botten med 1 cm olja.

STEG 4

När oljan är varm, ca 170°C, lyft upp vingarna med en gaffel, låt droppa av och lägg dem jämnt fördelade i pannan. Fritera och vänd runt på alla sidor tills de är gyllenbruna (ca 7-8 min).

STEG 5

Låt rinna av på en tallrik med hushållspapper. Repetera med resten av blomkålen.

STEG 6

Servera med sallad och het sås.

Tips: Du kan antingen fritera blomkålen i en kastrull med olja eller lättfritera dem i en bredare panna. /Niklas Ekstedt, kock & medgrundare

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS