Grönsaksplåt från Mellanöstern
Den här grönsaksrätten som du lagar direkt på plåten är enkel att laga. Med vår marinad med smaker från mellanöstern blir det en smakupplevelse. Toppa rätten med t.ex granatäppelkärnor och syrlig yoghurt.
INGREDIENSER
- 1 påse Middle East Tray-marinad
- 2 st aubergine (300 g)
- 1 st rödlök (150 g)
- 3 morötter, skalade
- 230 g kokta kikärtor (1 förp)
Topping (valfritt)
Tjock yoghurt eller växtbaserat alternativ, granatäppelkärnor, saltade mandlar, färsk mynta eller spenat, libabröd
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär aubergine, rödlök och morötter i medelstora klyftor och lägg på en plåt tillsammans med kikärtorna.
STEG 2
Häll över det mesta av marinaden och vänd runt ordentligt så allt tar smak. Rosta i mitten av ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
STEG 3
Blanda resten av marinaden med yoghurten. Klicka yoghurten över grönsakerna. Toppa med granatäpple, mandlar och färsk mynta.
STEG 4
Riv libabröd i bitar och servera till.
Tips: Du kan också använda den här marinaden till att göra en god dippsås – rör bara ihop marinad med lite tjock yoghurt. /Niklas Ekstedt, kock & medgrundare