- 1 påse Middle East Tray-marinad
- 2 st aubergine (300 g)
- 1 st rödlök (150 g)
- 3 morötter, skalade
- 230 g kokta kikärtor (1 förp)
Topping (valfritt)
Tjock yoghurt eller växtbaserat alternativ, granatäppelkärnor, saltade mandlar, färsk mynta eller spenat, libabröd
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär aubergine, rödlök och morötter i medelstora klyftor och lägg på en plåt tillsammans med kikärtorna.
STEG 2
Häll över det mesta av marinaden och vänd runt ordentligt så allt tar smak. Rosta i mitten av ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
STEG 3
Blanda resten av marinaden med yoghurten. Klicka yoghurten över grönsakerna. Toppa med granatäpple, mandlar och färsk mynta.
STEG 4
Riv libabröd i bitar och servera till.
Tips: Du kan också använda den här marinaden till att göra en god dippsås – rör bara ihop marinad med lite tjock yoghurt. /Niklas Ekstedt, kock & medgrundare