Viltgryta med rosmarin & svamp
Mustig viltgryta med fylliga smaker. Perfekt som söndagsmiddag! Servera gärna med vår lena potatispuré. Skippa köttet eller byt till ett växtbaserat alternativ för helvegetariskt!
INGREDIENSER
- 300-400 g vegobitar eller grytbitar av älg eller nöt
- 2 rödlök
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 lagerblad
- 5 krossade enbär
- 0,5 dl olja
- 1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
- 3 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 3 msk konc grönsaksfond eller viltfond
- 2 morötter
- 2 persiljerötter
- 120 g trattkantareller eller annan svamp
- 2,5 dl Cooking Oat
- 0,5 dl majsstärkelse
- salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och hacka löken grovt. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Bryn grytbitar och lök i olja i en gryta. Tillsätt kryddorna. Ansa ev svampen, dela i bitar och lägg ner i grytan.
STEG 2
Slå på rödvin, vatten och fond. Koka på svag värme under lock ca 30 min.
STEG 3
Vispa ut stärkelsen i 1 dl Cooking Oat. Rör ner redningen och resten av Cooking Oat i grytan. Fortsätt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
STEG 4
Servera med rårörda lingon, pressgurka och potatispuré.
Tips! Vid användning av grytbitar av kött som kräver längre koktid är det bra att tillsätta rotfrukterna när ca 30 min av koktiden återstår.
STEG 5
Servera med rårörda lingon, pressgurka och potatismos.
Smaklig måltid!