1 tim
Medel
4 port

Belugabolognese

Mustig växtbaserad bolognese. Belugalinser, linsernas Rolls Royce, bjuder på mustig smak och härligt tuggmotstånd.

INGREDIENSER

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl Cooking Oat
  • 1 krm sambal oelek eller chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 300 g spaghetti

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Skala och hacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna eller gryta med lock. Tillsätt tomatpurén och fortsätt steka någon min.

STEG 2

Rör ner linser, krossade tomater, Cooking Oat, sambal och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.

STEG 3

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera bolognesen med spaghettin.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS