1 tim
Medel
4 port
Belugabolognese
Mustig växtbaserad bolognese. Belugalinser, linsernas Rolls Royce, bjuder på mustig smak och härligt tuggmotstånd.
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl torkade belugalinser
- 400 g krossade tomater
- 2,5 dl Cooking Oat
- 1 krm sambal oelek eller chiliflakes
- 2 dl vatten
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 300 g spaghetti
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och hacka löken och riv vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna eller gryta med lock. Tillsätt tomatpurén och fortsätt steka någon min.
STEG 2
Rör ner linser, krossade tomater, Cooking Oat, sambal och vatten. Krydda med oregano, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 25 min.
STEG 3
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera bolognesen med spaghettin.