Kycklinggryta med oliver
Krämig kycklinggryta med härliga smaker av oliv och timjan! Byt ut kycklingen mot tofu om du vill göra grytan helt växtbaserad.
INGREDIENSER
- 700 g potatis
- 600 g kycklingfilé eller tofu
- 1 gul lök
- 250 g färska champinjoner
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
- 1 tsk torkad timjan
- 5 dl Cooking Oat
- 0,5 kycklingbuljongtärning
- 1 msk japansk soja
- 1 msk majsstärkelse
- 1 burk svarta oliver utan kärna, à 240 g
- 500 g morötter
- 65 g mâchesallad
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Börja med att skala och koka potatisen.
STEG 2
Skär kycklingfilé eller tofu i strimlor eller bitar. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Bryn lök och svamp i hälften av oljan i en gryta. Lyft över lök och svamp på en tallrik.
STEG 3
Bryn kyckling eller tofu i grytan i resten av oljan, salta och peppra. Rör ner lök och svamp, timjan, Cooking Oat, smulad buljongtärning och soja i grytan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Koka upp och sjud ca 5 min. Häll av oliverna och tillsätt i grytan.
STEG 4
Skala morötterna. Hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare och blanda med salladen.
Servera grytan men potatis och sallad.