Chokladmousse med hallon
En god dessert är den perfekta avslutningen på en trevlig middag. Den här lena chokladmoussen med hallon kommer inte lämna någon besviken. Laga och njut!
INGREDIENSER
- 2,5 dl Cooking Oat
- 2 ägg
- 100 g mörk choklad, ca 70%
- 3 msk strösocker
- 200 g färska hallon
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Koka upp Cooking Oat i en kastrull. Dela äggen i gulor och vitor. Hacka chokladen.
STEG 2
Vispa gulorna och hälften av sockret pösigt. Häll Cooking Oat under omrörning över gulorna. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda tills temperaturen är 80°C eller tills det börjar tjockna. Blandningen får inte koka.
STEG 3
Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den har smält. Låt svalna.
STEG 4
Vispa vitorna med resten av sockret till ett fast skum. Vänd ner det i chokladblandningen. Fördela i 4 portionsglas och låt stå i kyl minst en tim.
Servera med hallon.