1,5 tim
Lätt
4 port

Chokladmousse med hallon

En god dessert är den perfekta avslutningen på en trevlig middag. Den här lena chokladmoussen med hallon kommer inte lämna någon besviken. Laga och njut!

INGREDIENSER

  • 2,5 dl Cooking Oat
  • 2 ägg
  • 100 g mörk choklad, ca 70%
  • 3 msk strösocker
  • 200 g färska hallon

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Koka upp Cooking Oat i en kastrull. Dela äggen i gulor och vitor. Hacka chokladen.

STEG 2

Vispa gulorna och hälften av sockret pösigt. Häll Cooking Oat under omrörning över gulorna. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda tills temperaturen är 80°C eller tills det börjar tjockna. Blandningen får inte koka.

STEG 3

Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den har smält. Låt svalna.

STEG 4

Vispa vitorna med resten av sockret till ett fast skum. Vänd ner det i chokladblandningen. Fördela i 4 portionsglas och låt stå i kyl minst en tim.

Servera med hallon.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS