40 minuter
Medel
4 portioner
Färsgryta med kikärtor
En härlig färsgryta gjord med kikärtor, smaksatt med Farmers & Chefs krämiga Cooking Fraiche Paprika & Chili. Perfekt middag en kylig kväll!
INGREDIENSER
- 300 g vegofärs
- 1 purjolök
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1.5 msk grönsaksfond
- 1 tsk chilipulver
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 2 dl vatten
- 400 g kikärter
- 2 dl Cooking Fraiche Paprika & Chili
- Salt och peppar
- Olja att steka i
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Ansa och skär purjolöken i bitar. Stek i olja tillsammans med vitlök och färs, ca 5 min.
STEG 2
Rör ner fond, chilipulver, tomater och vatten. Koka upp och låt koka 3 – 5 min.
STEG 3
Tillsätt kikärtor och Cooking Fraiche och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Serveras förslagsvis med sallad och havreris. Smaklig måltid!