30 min
Medel
6 portioner

Fattiga riddare

Denna smarriga klassiker går hem hos dem flesta! Ät till frukost, lunch, mellanmål, eller när suget infinner sig!

INGREDIENSER

  • 6 skivor ljust surdegsbröd
  • 2,5 dl Cooking Oat
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • Strösocker blandat med kanel eller kardemumma

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Vispa ihop Cooking Oat, ägg och salt. Vänd brödskivorna i smeten, låt dem gärna ligga någon minut.

STEG 2

Stek dem i smör på båda sidor. Strö ev över strösocker blandat med kanel eller kardemumma.

STEG 3

Servera med något gott tillbehör. Förslagsvis:

Skär päron i bitar eller klyftor. Bred nötkräm på riddarna och lägg på päronen.

Skär äpple i klyftor eller bitar och blanda med lite kanel och socker. Lägg dem på riddaren och strö över hackade hasselnötter.

Bred jordnötssmör på riddaren, strö över kokosflingor och servera med t ex banan eller ananas i bitar.

Skär persika i bitar. Lägg dem och hallon på riddarna, strö över rostade sesamfrön och ringla över lite honung.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS