Fattiga riddare
Denna smarriga klassiker går hem hos dem flesta! Ät till frukost, lunch, mellanmål, eller när suget infinner sig!
INGREDIENSER
- 6 skivor ljust surdegsbröd
- 2,5 dl Cooking Oat
- 3 ägg
- 1 krm salt
- 2 msk smör
- Strösocker blandat med kanel eller kardemumma
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Vispa ihop Cooking Oat, ägg och salt. Vänd brödskivorna i smeten, låt dem gärna ligga någon minut.
STEG 2
Stek dem i smör på båda sidor. Strö ev över strösocker blandat med kanel eller kardemumma.
STEG 3
Servera med något gott tillbehör. Förslagsvis:
Skär päron i bitar eller klyftor. Bred nötkräm på riddarna och lägg på päronen.
Skär äpple i klyftor eller bitar och blanda med lite kanel och socker. Lägg dem på riddaren och strö över hackade hasselnötter.
Bred jordnötssmör på riddaren, strö över kokosflingor och servera med t ex banan eller ananas i bitar.
Skär persika i bitar. Lägg dem och hallon på riddarna, strö över rostade sesamfrön och ringla över lite honung.