30 minuter
Lätt
4 portioner
Grillost med paprika- och lökwok
Är du ute efter en vegetarisk lättlagad lunch eller middag är detta recept för dig! Välj gärna en svensktillverkad grillost istället för halloumi för ett mer hållbart alternativ.
INGREDIENSER
- 400 g grillost
- 2 paprikor, gärna röd och orange
- 1 purjolök
- 1 knippe salladslök
- 1 silverlök
- 0,5 tsk örtsalt
- 2 dl Cooking Fraiche Tomat & Basilika
- Olja till stekning
- 1 kruka basilika
- 1 förpackning blandad sallad, ca 65 g
- 1 bit vattenmelon, ca 100 g
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär grillosten i skivor.
STEG 2
Ansa och skär paprikor och lök i bitar. Stek dem i en wokpanna eller stekpanna i olja, krydda med örtsalt.
STEG 3
Plocka bladen från basilikan och skär upp vattenmelonen i bitar.
STEG 4
Pensla osten med lite olja och grilla eller stek den tills den får en fin stekyta.
STEG 5
Servera grillosten tillsammans med woken, salladen och en klick Cooking Fraiche Tomat & Basilika.