30 minuter
Lätt
4 portioner
Grillost med paprika- och lökwok
Är du ute efter en vegetarisk lättlagad lunch eller middag är detta recept för dig! Välj gärna en svensktillverkad grillost istället för halloumi för ett mer hållbart alternativ.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/04/Tomat-gul-616x616px.png)
INGREDIENSER
- 400 g grillost
- 2 paprikor, gärna röd och orange
- 1 purjolök
- 1 knippe salladslök
- 1 silverlök
- 0,5 tsk örtsalt
- 2 dl Cooking Fraiche Tomat & Basilika
- Olja till stekning
- 1 kruka basilika
- 1 förpackning blandad sallad, ca 65 g
- 1 bit vattenmelon, ca 100 g
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär grillosten i skivor.
STEG 2
Ansa och skär paprikor och lök i bitar. Stek dem i en wokpanna eller stekpanna i olja, krydda med örtsalt.
STEG 3
Plocka bladen från basilikan och skär upp vattenmelonen i bitar.
STEG 4
Pensla osten med lite olja och grilla eller stek den tills den får en fin stekyta.
STEG 5
Servera grillosten tillsammans med woken, salladen och en klick Cooking Fraiche Tomat & Basilika.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/02/Farmers-and-chefs-in-the-making-stekpanna-10-1.jpg)