30 min
Medel
4 port
Jordärtskockssoppa med solroskärnor & persilja
En len och smakrik jordärtskockssoppa med vår goda Cooking Oat som bas. Passar utmärkt till både lunch och middag. Ät som den är eller med ett gott bröd som tillbehör!
INGREDIENSER
- 700 g jordärtskockor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olja
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 5 dl Cooking Oat
- 2 msk konc grönsaksfond
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- salt och svartpeppar
Till servering:
- 2 dl rostade solroskärnor
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och skiva jordärtskockorna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs jordärtskockor, lök och vitlök i olja på medelvärme i en kastrull, ca 5 min.
STEG 2
Slå på vin, vatten, Cooking Oat och kycklingfond. Låt koka på medelvärme under lock tills jordärtskockorna är mjuka.
STEG 3
Mixa soppan slät och smaka av med salt, svartpeppar och citron. Garnera med rostade solroskärnor, persilja och olivolja vid servering.