30 min
Lätt
4 port

Korv Stroganoff

En klassisk korv stroganoff med en växtbaserad twist!

Väljer du växtbaserad middagskorv blir den helvegetarisk.

INGREDIENSER

  • 500 g middagskorv eller falukorv
  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl olja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 2 lagerblad
  • 5 dl Cooking Oat
  • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
  • 1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 0,5 röd chili, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Skär korven i strimlor. Skala och hacka lökarna grovt. Stek korv och lök i olja på medelhög värme i en gryta eller stekpanna, ca 5 min.

STEG 2

Tillsätt tomatpuré, senap, lagerblad och Cooking Oat. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner i grytan. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

STEG 3

Strö över hackad persilja och servera med svenskt havreris eller mathavre.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS