30 min
Lätt
4 port
Korv Stroganoff
En klassisk korv stroganoff med en växtbaserad twist!
Väljer du växtbaserad middagskorv blir den helvegetarisk.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/02/Farmers-and-chefs-in-the-making-stekpanna-10-1.jpg)
INGREDIENSER
- 500 g middagskorv eller falukorv
- 2 gula lökar
- 0,5 dl olja
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk fransk senap
- 2 lagerblad
- 5 dl Cooking Oat
- 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
- 1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
- 0,5 röd chili, hackad
- salt
- svartpeppar
- 1 msk hackad persilja
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär korven i strimlor. Skala och hacka lökarna grovt. Stek korv och lök i olja på medelhög värme i en gryta eller stekpanna, ca 5 min.
STEG 2
Tillsätt tomatpuré, senap, lagerblad och Cooking Oat. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner i grytan. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
STEG 3
Strö över hackad persilja och servera med svenskt havreris eller mathavre.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2021/12/9bc5b52ea6392defc37392943b707948.jpg)