30 min
Medel
4 port
Krämig matvete-otto med sting
En krämig matvete-otto som får ett härligt sting av vår Cooking fraiche med smak av paprika och chili.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/04/Paprika-gul-616x616px.png)
INGREDIENSER
- 3 dl matvete
- 1 zucchini
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- rapsolja till stekning
- 2 dl Cooking Fraiche Paprika & Chili
- 0,5 dl oregano, repad
- salt och peppar
- 1,5 dl oliver, urkärnade
- 1 dl soltorkade tomater
- 50 g pinjenötter, rostade
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
STEG 2
Skiva och skär zucchini i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs zucchinin i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tills löken mjuknat och blivit glansig.
STEG 3
Hacka under tiden oliver och soltorkade tomater.
STEG 4
Blanda ner det kokta matvetet i pannan med lök och zucchini. Rör ner smaksatt Fraiche. Smaka av med oregano, salt och peppar.
STEG 5
Häll upp i tallrikar och toppa med oliv- och tomathack och pinjenötter.
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/02/Farmers-and-chefs-in-the-making-stekpanna-10-1.jpg)