30 min
Medel
4 port

Krämig matvete-otto med sting

En krämig matvete-otto som får ett härligt sting av vår Cooking fraiche med smak av paprika och chili.

INGREDIENSER

  • 3 dl matvete
  • 1 zucchini
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja till stekning
  • 2 dl Cooking Fraiche Paprika & Chili
  • 0,5 dl oregano, repad
  • salt och peppar
  • 1,5 dl oliver, urkärnade
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 50 g pinjenötter, rostade

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

STEG 2

Skiva och skär zucchini i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs zucchinin i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa tills löken mjuknat och blivit glansig.

STEG 3

Hacka under tiden oliver och soltorkade tomater.

STEG 4

Blanda ner det kokta matvetet i pannan med lök och zucchini. Rör ner smaksatt Fraiche. Smaka av med oregano, salt och peppar.

STEG 5

Häll upp i tallrikar och toppa med oliv- och tomathack och pinjenötter.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS