1 tim
Medel
4 port

Kycklinggryta med oliver

Krämig kycklinggryta med härliga smaker av oliv och timjan! Byt ut kycklingen mot tofu om du vill göra grytan helt växtbaserad.

INGREDIENSER

  • 700 g potatis
  • 600 g kycklingfilé eller tofu
  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 dl Cooking Oat
  • 0,5 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 burk svarta oliver utan kärna, à 240 g
  • 500 g morötter
  • 65 g mâchesallad

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Börja med att skala och koka potatisen.

STEG 2

Skär kycklingfilé eller tofu i strimlor eller bitar. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Bryn lök och svamp i hälften av oljan i en gryta. Lyft över lök och svamp på en tallrik.

STEG 3

Bryn kyckling eller tofu i grytan i resten av oljan, salta och peppra. Rör ner lök och svamp, timjan, Cooking Oat, smulad buljongtärning och soja i grytan. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Koka upp och sjud ca 5 min. Häll av oliverna och tillsätt i grytan.

STEG 4

Skala morötterna. Hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare och blanda med salladen.

Servera grytan men potatis och sallad.

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS