30 min
Lätt
4
Laxpasta med fänkålscrudite
Lättlagad och smakrik pasta med lax. Hemligheten är vår Cooking Fraiche Paprika & Chili. Servera med en riktigt fräsch fänkålscrudité och njut!

INGREDIENSER
- 1 fänkål, ca 200 g
- 0,5 citron
- 1 krm salt
- 1 knippe koriander
- 2 dl Cooking Fraiche Paprika & Chili
- 1 dl vatten
- 400 g pappardelle
- 600 g laxfilé
- salt och svartpeppar
- olivolja
- dill
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Låt den ligga i riktigt med kallt vatten en stund. Pressa saften från citronen. Blanda fänkålen med olivolja och pressad citronsaft. Smaka av med salt
STEG 2
Hacka koriandern och blanda med Fraiche och vatten. Smaka ev av med salt. Värm såsen vid servering.
STEG 3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
STEG 4
Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra och stek i olja 2 – 3 min på varje sida. Servera laxen med tillbehören och strö över färsk dill.
