20 min
Lätt
4 portioner

Sås med örter till vit fisk

Sås är pricken över i:et till all mat. Denna sås med örter passar perfekt till vit fisk och potatis!

INGREDIENSER

  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk eller sej
  • salt
  • 2,5 dl Cooking Oat
  • 1 msk fiskfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl hackade färska örter, t ex koriander
  • rivet skal av 0,5 liten citron
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 700 g potatis
  • 250 g sockerärter

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Tina fisken om den är fryst. Skala och koka potatisen.

STEG 2

Vispa ihop Cooking Oat, fond och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och låt koka 3 – 4 min. Tillsätt örter och citron. Smaka av med lite salt.

STEG 3

Salta och koka fisken i lite vatten tills den är klar, 4 – 5 minuter,

STEG 4

Koka ärterna enlig anvisning på förpackningen. Pressa potatisen.

Servera fisken med sås, potatis och sockerärter!

PRODUKT SOM ANVÄNDS I RECEPTET

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS