20 min
Lätt
4 portioner
Sås med örter till vit fisk
Sås är pricken över i:et till all mat. Denna sås med örter passar perfekt till vit fisk och potatis!
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/04/CO-gul-616x616px.png)
INGREDIENSER
- 600 g vit fiskfilé, t ex torsk eller sej
- salt
- 2,5 dl Cooking Oat
- 1 msk fiskfond
- 1 msk majsstärkelse
- 0,5 dl hackade färska örter, t ex koriander
- rivet skal av 0,5 liten citron
- 0,5 tsk citronsaft
- 700 g potatis
- 250 g sockerärter
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Tina fisken om den är fryst. Skala och koka potatisen.
STEG 2
Vispa ihop Cooking Oat, fond och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och låt koka 3 – 4 min. Tillsätt örter och citron. Smaka av med lite salt.
STEG 3
Salta och koka fisken i lite vatten tills den är klar, 4 – 5 minuter,
STEG 4
Koka ärterna enlig anvisning på förpackningen. Pressa potatisen.
Servera fisken med sås, potatis och sockerärter!
![]( https://farmersandchefs.se/wp-content/uploads/2022/02/Farmers-and-chefs-in-the-making-stekpanna-10-1.jpg)