30 min
Lätt
4 port
Tomat & basilika pasta
En härlig och lättlagad pastarätt, toppas med växtbaserad feta och pinjenötter vid servering.
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk grönsaksbuljongpulver
- 1 msk balsamvinäger
- 2 dl Cooking Fraiche Tomat & Basilika
- 1 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 300 g tagliatelle
- 150 g fetaost, gärna växtbaserad
- 50 g pinjenötter
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt buljongpulver, balsamvinäger och Fraiche. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar.
STEG 2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
STEG 3
Sila av pastavattnet men spara lite till senare. Blanda pasta och tomatsås. Späd ev med lite av pastavattnet. Smula över fetaost och toppa med pinjenötter.
Servera pastan med sallad.