30 min
Lätt
4 port

Tomat & basilika pasta

En härlig och lättlagad pastarätt, toppas med växtbaserad feta och pinjenötter vid servering.

INGREDIENSER

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl Cooking Fraiche Tomat & Basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 300 g tagliatelle
  • 150 g fetaost, gärna växtbaserad
  • 50 g pinjenötter

GÖR SÅ HÄR

STEG 1

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt buljongpulver, balsamvinäger och Fraiche. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar.

STEG 2

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

STEG 3

Sila av pastavattnet men spara lite till senare. Blanda pasta och tomatsås. Späd ev med lite av pastavattnet. Smula över fetaost och toppa med pinjenötter.

Servera pastan med sallad.

ANDRA RECEPT

VAR FINNS VI?

HITTA OSS