Tacoplåt med Rostade Grönsaker
Tacokvällen är både räddad och nytänkande med vårt recept på Veggie Taco Tray. Du lagar rätten snabbt och enkelt direkt på plåten.
INGREDIENSER
- 1 påse Taco Tray-marinad
- 1 rödlök
- 1 medelstor blomkål (500 g)
- 1 förp (230 g) svarta bönor
- 350 g sötpotatis
- 100 g riven ost (el. växtbaserad)
- 100 g tortillachips
Topping (valfritt): Gurka, körsbärstomater, färsk koriander
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skala och skiva rödlök i stora klyftor, skär sötpotatis (behåll skalet) och blomkål i mindre bitar (ta även med bladen).
STEG 2
Lägg på en plåt tillsammans med svarta bönor, häll över marinaden och vänd runt ordentligt så allt tar smak. Rosta på 200°C i ca 25 min.
STEG 3
Lägg på ett lager med tortillachips och ost, rosta tills osten smält (ca 5 min).
STEG 4
Toppa med gurka, delade körsbärstomater och färsk koriander.
Tips: Servera direkt från plåten eller lägg grönsakerna i ett tortillabröd och ät som wrap! /Niklas Ekstedt, kock & medgrundare