Grekisk Grönsaksplåt
Vårt recept på Veggie Greek Tray är enkelt att laga och smakerna av denna rätt tar dina smaklökar till Grekland på ett kick!
Receptet är framtaget av Niklas Ekstedt.
INGREDIENSER
- 1 påse Greek Tray-marinad
- 500 g potatis
- 200 g svamp eller zucchini
- 1 st rödlök (150 g)
- 1 st röd paprika (120 g)
- 1 citron
- 230 g stora vita bönor (1 förp)
Topping: fetaost (eller växtbaserat alternativ), oliver, spenat
GÖR SÅ HÄR
STEG 1
Skär potatis (behåll skalet), svamp eller zucchini, rödlök, paprika och citron i medelstora klyftor och lägg på en plåt tillsammans med vita bönorna.
STEG 2
Häll över marinaden och vänd runt ordentligt så allt tar smak.
STEG 3
Rosta i mitten av ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
Toppa gärna med fetaost, oliver och babyspenat.
Servera!
Tips: Sätt tillbaka plåten i ugnen i 5 minuter efter du har smulat över fetaosten så blir den ännu godare! /Niklas Ekstedt, chef & co-founder